Korsør er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:
Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger:
Ingen
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Hårlev Bygade, Hårlev
Indbrud i fritids-/sommerhus:
Rosenvej, Ringsted
Pilebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Åkandestien, Køge (forsøg)
Indbrud i skole og institutioner mv.:
Ingen
Tyveri fra køretøjer:
Blåhegnet, Greve
Hovedgaden, Karlslunde
To kvinder modtog fup-opkald – Roskilde
Kl. 10.22 fik politiet den første henvendelse om et fup-opkald fra en medarbejder fra ”Kriminalpolitiet i Kolding”, som ringede fra et telefonnummer, der endte på de velkendte cifre 1448. Opkaldet havde fundet sted tirsdag aften kl. ca. 21.30.
Årsagen til opkaldet var ifølge den falske politimand, at der skete mistænkelige transaktioner på bankkontoen tilhørende en 78-årig kvinde fra Roskilde. Da hun svarede den falske politimand, at hun slet ikke havde så mange penge på kontoen, som der skulle svindles med, blev telefonopkaldet straks afbrudt. Den 78-årige led således ikke noget økonomisk tab.
Kl. 12.20 fik politiet så den anden anmeldelse fra en 79-årig kvinde fra Roskilde, der tirsdag eftermiddag var blevet ringet af en kvinde, der præsenterede sig som ansat i en bank. Hun kunne se mistænkelige transaktioner på den 79-åriges bankkonti, hvilket skulle anmeldes til politiet.
Kort efter ringede en mand op til den 79-årige og præsenterede sig som en medarbejder fra ”IT-kriminalteknisk afdeling på politigården i København”. I løbet af de næste 90 minutter lykkedes det den falske politimand at få den 79-årige til at overføre mere end 60.000 kr. til nogle anviste bankkonti.
Begge telefonopkald var sket fra hemmelige numre, og den 79-årige har ud over anmeldelsen til politiet også gjort indsigelse til sin bank i et forsøg på at få standset overførslerne.
Politiet efterforsker nu anmeldelserne i lighed med mange andre anmeldelser om tilsvarende svindel, som begås af personer, der udgiver sig for at være medarbejdere hos politiet, banker og andre myndigheder.
Ved uventede opkald bør man udvise skepsis og spørge efter pågældende navn og arbejdsplads, hvorefter et kontrolopkald foretages via arbejdspladsens hovedtelefonnummer. Ring aldrig tilbage til det telefonnummer, der måtte fremgå i en nummerviser, men find selv hovedtelefonnummeret frem til den oplyste arbejdsplads. Ofte vil svindlen allerede på dette tidspunkt blive afsløret.
Muligvis ulovlige indsamlinger – Tune – Greve / Tølløse – Holbæk
Kl. 11.14 fik politiet en henvendelse fra en undrende borger i Tune om et par, som på parkeringspladsen ved Tune-centret forsøgte at samle penge ind til en døveforening. Der var tale om en mand og en kvinde, som ifølge borgeren agerede døve og kun ville have kontanter i forbindelse med indsamlingen, inden de kort efter forsvandt fra området. Politiet ledte efter parret i området, men fandt dem ikke.
Endnu en anmeldelse om den muligt ulovlige indsamling indløb kl. 13.10, hvor formentlig det samme par befandt sig ved et supermarked i Tølløse i samme ærinde. Herfra forsvandt parret inden politiets ankomst formentlig i en bil med udenlandske nummerplader, hvilket for politiet indikerer, at der kan være tale om en ulovlig indsamling.
Vær skeptisk over for indsamlere, der laver indsamlinger til formål, som måske ikke umiddelbart virker troværdigt.
Miljøforurening – Værftsvej, Køge
Kl. 14.18 rykkede det lokale redningsberedskab sammen med politiet ud i anledning af et kemikalieudslip.
Politiet og brandvæsnet afspærrede i den forbindelse en strækning på Værftsvej og Ivar Huitfeldtsvejs tunnel under jernbanen, mens omfanget af udslippet og farligheden blev klarlagt.
Svejsearbejde og varmen herfra havde forårsaget et læk på en beholder med et giftstof med en sikkerhedsafstand på blot 10 meter, så ingen beboere i nærområdet blev evakueret. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen.
Politiet afsluttede sin indsats kl. ca. 16.00 og lod det lokale redningsberedskab sammen med kemikalievagten stå for oprydningsarbejdet efter udslippet. Ingen kom til skade som følge af udslippet.
Narkokørsel – Amtsvejen, Jyderup – Holbæk
Kl. 16.50 blev en 29-årig mand fra Hørve sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Amtsvejen i Jyderup. Han kunne mistænkes for at være påvirket under kørslen, hvilket efterfølgende blev bekræftet af fund af seks piller i hans bil. Piller blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse og identifikation af præparatet, så politiet kan få afklaret, hvorvidt den 29-årige var i lovlig besiddelse af disse.
Den 29-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Forsøg på indbrud i container – Valnøddevej, Strøby Egede, Køge – Stevns
Kl. 20.35 anmeldte en opmærksom borger, at to mænd var i færd med at bryde ind i en container på en lukket byggeplads. De anvendte en vinkelsliber i forsøget på at få adgang til containeren, inden de uden et udbytte flygtede fra stedet i en bil.
Politiet fik undervejs til gerningsstedet øje på flugtbilen, som blev standset ca. 10 minutter efter anmeldelsen. Heri befandt sig en 26-årig mand fra Korsør og en 28-årig mand fra Tølløse. De blev begge anholdt, og ved en ransagning af deres bil fandt politiet den vinkelsliber, som de formodes at have brugt ved forsøget på indbrud i containeren.
De to anholdte blev dog løsladt efter afhøring til sagen, som de dog vil høre nærmere om, når den skal afgøres.
Grundlovsforhør – Vold i toget – Herfølge
Kl. 21.37 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand havde overfaldet to unge i en gruppe af unge, der var passagerer i et tog på vej fra Herfølge mod Næstved.
Politiet fik standset toget i Tureby og fik kontakt til to forurettede. En 16-årig dreng fra Søborg var blevet spyttet på og slået i hovedet med en knytnæve, mens en 15-årig dreng fra Karlslunde havde fået nikket en skalle.
Efterfølgende foretog politiet anholdelse af en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Lolland, som kunne mistænkes for at have udøvet volden samt truet en pige til at lade være med at ringe efter politiet, efter at han var kommet om bord i toget i Herfølge.
Den 39-årige forblev efter afhøringen til sagerne i politiets varetægt, idet han tidligere var blevet straffet for vold og i øvrigt havde en anden verserende sag om vold. Anklagemyndigheden vil derfor torsdag fremstille ham i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.