Teleskoper har revolutioneret vores forståelse af universet siden Galileo Galilei for mere end 400 år siden rettede sin kikkert mod nattehimlen. Denne aften i Korsør Kulturhus vil videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen tage publikum med på en rejse gennem teleskopets udvikling og dets betydning for vores opfattelse af universet.
Fra de første primitive kikkerter til nutidens avancerede jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet, vil foredraget dykke ned i, hvordan teleskoper har givet os indsigt i big bang, universets udvidelse, galaksers rotation, stjerners grundstofindhold og meget mere.
En rejse gennem teleskopets historieGennem foredraget vil deltagerne få en forståelse for, hvordan teleskoper ikke kun skaber smukke billeder, men også fungerer som nøgler til at låse op for universets hemmeligheder. Buhl og Kjeldsen vil præsentere eksempler på fascinerende objekter og fænomener, der er blevet opdaget takket være teleskoperne.
Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", som streames live fra Aarhus Universitet. Serien er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med flere værter og Carlsbergfondet.
For yderligere information om foredraget og mulighed for pladsreservation, besøg dette link. Du kan også følge foredragenes nyhedsbrev og sociale medier for at modtage bonusmateriale og information om kommende foredrag.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Korsør Kulturhus og Medborgerhus, Skolegade 1, 4220 Korsør
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her