BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Skibsfarten skal være klimaneutral i 2050 og står således over for en historisk grøn omstilling, der kræver internationale løsninger og samarbejde. Derfor søger vi en ny kollega, der har lyst til at arbejde med reguleringen af skibes drivhusgasudledninger, energieffektivitet og alternative brændstoffer som led i Søfartsstyrelsens indsats for at styrke den grønne omstilling af søfarten. Hvis du kan nikke ja til dette og har interesse for internationalt samarbejde – så er det dig, vi har brug for!
Om jobbet Klima og grøn omstilling er en enhed i Søfartsstyrelsen, som arbejder med den maritime klimaindsats og grønne omstilling af skibsfarten.
Dit arbejde vil bestå af at håndtere og videreudvikle de tekniske regler, der regulerer skibes drivhusgasudledninger, energieffektivitet og brug af alternative brændstoffer. Arbejdet fokuserer på forhandlingerne i FNs Søfartsorganisation (IMO), men omhandler også EU og Danmark. Din rolle vil her være at anvende din faglige indsigt til at forstå både tekniske og politiske problemstillinger, udtænke praktiske løsninger og være med til at få det formidlet på en klar måde til såvel dine kollegaer i styrelsen og eksterne interessenter fx i form af regler eller vejledninger. Du får ansvaret for udvalgte emner afhængig af erfaring og interesse.
Arbejdsopgaverne vil være alsidige og kan variere afhængigt at erfaring og interesser. De kunne indeholde følgende opgaver:
- Udarbejde-, forhandle og implementere danske positioner indenfor livscyklusvurderinger af brændstoffer til skibsfarten, skibes energieffektivitet (EEDI, EEXI mv.) mm. i IMO
- Være styrelsens tovholder på de tekniske aspekter ved implementeringen af EU’s Fit for 55 pakke, herunder FuelEU Maritime (FEUM) og EU’s kvotehandelssystem (ETS)
- Være styrelsens repræsentant i myndighedsarbejdsgrupper om Carbon Capture and Storage og PtX-løsninger på havet i Danmark
- Bidrage med intern vidensdeling samt diverse teknisk input til møder, notater, besvarelse af tekniske spørgsmål fra erhvervet mfl. i tæt samarbejde med kontorets øvrige medarbejdere.
- Bidrage til at tænke indsatser sammen inden for klima, biodiversitet og miljøaspekter i den grønne omstilling af skibsfarten
I jobbet vil du få en stor kontaktflade til andre kollegaer i styrelsen, til andre danske myndigheder, og til interessenter fra fx rederier, udstyrsproducenter og brancheorganisationer. Endelig vil jobbet også indebære en bred international profil med kontakt til internationale kollegaer, der arbejder med lignende tekniske emner fx i EU eller i FN’s Søfartsorganisation, IMO. Der kan forventes rejseaktivitet til primært London og Bruxelles.
Om dig Vi forventer, at du har en teknisk uddannelse, der kan være relevant for arbejdet med den grønne skibsfart – fx maskinmester, civilingeniør eller miljøingeniør el lign. Det vil være en fordel, hvis du har nogle års erfaring enten med regulering inden for det maritime område eller har arbejdet med regulering i spændingsfeltet mellem teknik og policy fra en lignende stilling i enten den private eller offentlige sektor. Erfaring med internationalt arbejde kan også være en fordel.
Vi lægger derudover vægt på, at du:
- er en stærk formidler både mundtligt og skriftligt
- tager initiativ i opgaveløsningen og kan omdanne teknisk viden til politiske og tværfaglige løsninger
- arbejder struktureret og følger op
- har gode samarbejdsevner – også i forhold til internationale samarbejdspartnere - og godt humør
- har lyst til at sætte dit præg på opgaver
- er flydende på engelsk både i skrift og tale
Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag med fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Du vil få gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø, som både fagligt og socialt vil bidrage til, at du får det bedste fundament for at løse dine opgaver.
Om ansættelsen Der er tale om en fuldtidsstilling med tiltrædelse senest 1. december 2024 eller den 1. januar 2025. Ansættelsen sker på overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante organisation. Ansættelsen vil være på specialkonsulentniveau.
Bemærk venligst at arbejdspladsen er placeret i Korsør. Søfartsstyrelsen er en fleksibel arbejdsplads, hvor vi arbejder uafhængigt at tid og sted.
Har du lyst til at søge? Søg via knappen "søg stilling" til højre for annoncen eller via vores hjemmeside: https://www.soefartsstyrelsen.dk/om-os/karriere. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag den 20. oktober 2024.
Vi forventer at afholde første samtalerunde i uge 43 og anden samtalerunde i uge 45. Der kan forventes anvendt tests i rekrutteringsprocessen.
Vil du vide mere? Du kan få flere informationer om stillingen ved at kontakte kontorchef, Jakob Haugaard på 41 73 38 80. For yderligere oplysninger om personaleforhold kan du kontakte HR-partner Zenia Hansen på telefon 91 33 70 61. Du kan også læse mere om os på Søfartsstyrelsens hjemmeside www.sfs.dk.
I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Slagelse Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Søfartsstyrelsen, Caspar Brands Plads, 4220 Korsør
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 27-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6122788