Bliv stabschef i Søværnets Føringsstab og led en deployerbar flådestyrke

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du mod på at opbygge, udvikle og lede den deployerbare føringskapacitet i Søværnet og deltage i øvelser og indsættelser? Drives du af at motivere og engagere en stab med stor faglighed i et højt operativt tempo og skabe nye idéer, som kan effektueres hurtigt? Kan du ud fra admiralens hensigt og direktiver sætte retning og lede en føringsstab? Så bør du søge stillingen som stabschef i Søværnskommandoens Føringsstab.

Om os

Søværnskommandoens Føringsstab er et nyt tjenestested med en stærk taktisk/operativ sømilitær kultur, hvor ”CAN DO”-mentalitet, kritisk tænkning, mod og kreativitet er styrende. Fremtiden for Føringsstaben vil bestå af komplekse og udfordrende opgaver, som kun kan håndteres succesfuldt gennem et tæt samarbejde i staben, hvor ledelse og motiverende rammesætning er afgørende for succes. Føringsstaben har allerede en stærk kultur, godt kammeratskab og en sund korpsånd, der værner om Søværnets traditioner og hvor der er fokus på de familiære behov, som er afgørende for succes i tjenesten.

I 2024 har Føringsstaben opnået den tiltænkte bemanding på ca. 20 MA. Hele staben styrkeproduceres nu gennem koncentreret uddannelse og træning som pågår løbende. Føringsstaben er derudover tilmeldt en række aktiviteter og øvelser i 2024, og skal herunder fungere som CTG (Commander Task Group).

Føringsstaben er oprettet med det formål at føre kommando over en flådestyrke. Det inkluderer en lang række opgaver, der skal løses for at styrken kan fungere effektivt.
Som udgangspunkt er staben indsat til søs, hvilket betyder, at der opereres fra et designeret flagskib – dansk eller udenlandsk, hvor der ved deployeringer udpeges en styrkechef. Det er i udgangspunktet Næstkommanderende for Søværnet, hvilket gør Føringsstaben til en ”one-star Command”, når den er aktiveret. Når staben ikke er deployeret har stabschefen det samlede chefansvar for staben. Dagligdagens arbejde for stabens medarbejdere kan ofte løses fra hjemmet, men der er også en del møde- og rejseaktivitet i ind- og udland.

Når staben ikke er indsat i operationer gør den klar til indsættelse. Det betyder planlægning, tilrettelæggelse og gennemførelse af øvelser, træning og uddannelse. Føringsstaben skal 1. januar 2025 være ’Fully Operational Capable’ (FOC) og på 30 dages varsel.

Om stillingen

Stabschefen er over for Søværnets Næstkommanderende (Commander Danish Task Group) ansvarlig for den samlede drift og ledelse af Føringsstaben. Dette inkluderer også planlægning af stabens samlede aktiviteter på både kort og lang sigt, uanset om der er tale om egentlige indsættelser eller øvelsesaktiviteter. Her har stabschefen ansvaret for at ressourcer, opgaver og styrkeproduktion opnår et optimalt udbytte ift. stabens kerneopgaver.

Stabschefen skal være såvel fagligt som ledelsesmæssigt i stand til at indgå i stabens samlede virke og opgaveportefølje. Uanset om det vedrører taktisk planlægning eller kompetenceudviklingsplaner for enkelte medarbejdere, så vil stabschefen være involveret. Derfor er der også et stærkt samarbejde og gensidig sparring med især stabens elementledere (Branch Chiefs), som leder stabens fire primære faglige søjler, der dækker områderne fra N1-N9.

Som stabschef i Føringsstaben omfatter opgaverne bl.a.:

• Sikre opbygning og vedligeholdelse af stabens samlede ordrekomplekser.
• Gennem anvendelse af stabens elementledere sikre ressourceafstemt planlægning og tilrettelæggelse af opgaver.
• Opbygge og vedligeholde stabens faglige niveau gennem træning og uddannelse.
• Rådgive Søværnets Næstkommanderende (Commander Danish Task Group) omkring alle forhold i planlægning, gennemførelse og evaluering af indsættelser og øvelser.
• Sikre styring med stabens rammer og forpligtelser vedrørende økonomi, materiel, logistik og etablissement.
• Holde sig orienteret omkring operative og strategiske udviklingstendenser, som direkte eller indirekte påvirker Føringsstabens opgavekompleks.
• Sikre at Føringsstabens virke vedbliver at være i overensstemmelse med Søværnets Strategi.

Endeligt er det vigtigt, at stabschefen opretholder og vedligeholder et sundt arbejdsmiljø med høj moral, motivation og korpsånd, i overensstemmelse med Søværnets kultur og traditioner.

Om dig

Du er udnævnt til kommandørkaptajn (M401) eller parat til udnævnelse på niveauet. Du har gennemført relevante taktiske/operative kurser på det sømilitære område, foruden MMS eller ækvivalerende udenlands stabskursus.

Du har en bred erfaring fra din tid i Forsvaret og særdeleshed i Søværnet. Du har deltaget i nationale og internationale operationer, hvor erfaringer fra taktiske/operative stabe til søs og i land er påkrævet. Du har en bred indsigt i internationale C2 strukturer på Task Group niveau, og det er ønskeligt at din internationale tjeneste har været i internationale koalitionssammenhænge. Du har erfaring med chefvirket og gerne på flere niveauer. Det er derudover ønskeligt, at du har erfaring med tunge stillinger på minimum styringsniveau II.

Du har et stærkt helhedssyn og forstår, hvordan din rolle og opgaver påvirker Søværnet og Forsvaret såvel som samfundet i almindelighed, samt hvordan dit virke kan styrke Forsvaret som helhed.
Du har et skarpt blik for at bringe dine rådige ressourcer i spil, når der skal planlægges, gennemføres og evalueres opgaver og operationer i et højt tempo. Dette sætter krav til dine evner for struktur og fleksibilitet i et velfunderet og velovervejet samspil og prioritering.

Du er en god kommunikator i både skrift og tale, hvilket gør, at dine medarbejdere forstår dine hensigter og føler sig anerkendte og motiverede til opgaverne.

Du har stærke evner inden for udvikling og ”entreprenør-virket”. Det gør, at du fortsat kan udvikle på din organisation og se muligheder frem for begrænsninger i de rammer du tildeles.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i lønramme 37 efter en konkret vurdering. Ansøgningen skal stiles til Kongen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.

Som ansat under Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og kunne opretholde denne i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres egnet til udsendelse i internationale operationer.

Dit faste tjenestested er Flådestation Korsør.

Såfremt du er udpeget til INTOPS skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.


KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte flotilleadmiral Bo Overgaard på mail: FKO-SV-NK@MIL.dk eller telefon: 7281 1946.

Spørgsmål vedrørende løn- og ansættelsesforhold kan rettes til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent Jens Kristian Navntoft på mail: FPS-JKN@MIL.DK eller telefon: 3266 5126.

Ansøgningsfristen er mandag den 8. juli 2024. Samtaler planlægges afholdt løbende.

Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. august 2024.

Send ansøgningen elektronisk via linket ”Send ansøgning”.

OM SØVÆRNSKOMMANDOEN
Søværnskommandoen indgår i Forsvarskommandoen og er placeret på Flyvestation Karup. En afdeling af Søværnskommandoen er placeret på Flådestation Korsør. Søværnskommandoen er ansvarlig for styrkeproduktion inden for det sømilitære område, herunder for at styrkeproducere og opstille sømilitære enheder inklusive Søværnets Nationale Maritime Operationscenter. Søværnskommandoen er også ansvarlig for den nødvendige maritime nationale styrkeindsættelse op igennem kriseniveauerne fra fred over krise til krig, hvor chefen for Søværnskommandoen skal kunne fungere i rollen som national Maritime Component Commander. Søværnskommandoen gennemfører, kontrollerer og evaluerer virksomheden i Søværnet. Endelig er Søværnskommandoen ansvarlig for at opretholde værnsfaglighed og identitet.

Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Slagelse Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flådestation Korsør, Sylowsvej , 4220 Korsør

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 08-07-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6074355

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet