Bliv teknisk specialist på højteknologisk fregat – søg jobbet som maskingast hos Forsvaret

Profilbillede
dato


Er du fagligt uddannet Elektriker, Kølemontør, Automatikteknikker eller tilsvarende; Har du lyst til at komme ud i et arbejde med udfordringer, oplevelser for livet og et unikt sammenhold? Så er du meget muligt den medarbejder vi søger!



Om os

Fregatten PETER WILLEMOES tilhører 2. Eskadre, der opstiller enheder til internationale maritime operationer i verdens brændpunkter – fra humanitær bistand til krigsoperationer. Skibet er én af tre fregatter i IVER HUITFELDT-klassen, som sammen med ABSALON-klassen er Søværnets største og primære kampenheder. Fregatterne er højteknologiske skibe, der kan løse en bred vifte af sømilitære opgaver – nationalt såvel som internationalt.

Alle de fem fregatter (IVER HUITFELDT KLASSEN & ABSALON KLASSEN) indgår i et femårs hjul hvor skibene skiftevis tages ud af beredskab for, at gennemgå hovedeftersyn (HE). Fregatten PETER WILLEMOES bliver taget ud i 2025 for at gennemgå et sådant HE. Som en del af teknisk division på PETER WILLEMOES vil du i 2025 komme med på skibsværft i Danmark, hvor skibet skal stå i tørdok, og et større overhaul af skibets tekniske systemer skal foretages. Det er en unik mulighed for at starte ombord, og fra start, få et dybdegående indblik i hvordan skibet er bygget og for at se ’under motorhjelmen’ på de store systemer.
Efter HE, starter skibet på et opkøringsforløb på ca. 1 år inddelt i tre dele med ca. 150 sejldage i alt:
- National træning - Danish Safety And Readiness Check (DANSARC)
- Træning I Tyskland - German Navy Damage Control Training Centre (GNDC TC)
- Træning I England – Flag Officer Sea Training (FOST)
Når PETER WILLEMOES har undergået alle tre dele, er skibet operationelt indsættelsesparat til internationale operationer (INTOPS), hvor skibet vil være det man sender afsted i de kommende år.

På PETER WILLEMOES har vi en stærk kultur om bord, og vi ved, at det er vores faglige stolthed, kammeratskab og positive arbejdstilgang, som gør, at PETER WILLEMOES ikke står tilbage for at løse enhver opgave. Du bliver derfor en del af en af robust og sammentømret besætning, hvor sammenhold og udvikling går hånd i hånd med en stærk militær og maritim ånd i en kampenhed, som aktivt bidrager til at rykke grænserne for, hvad fregatterne og Søværnet kan.


Om stillingen

Teknisk Division består af 8 menige i El-sektionen, 10 menige i Maskinsektionen, 2 sergenter og 4 officerer.
Fregatten er en højteknologisk platform, hvor de fleste systemer er elektronisk overvåget.
Fremdrivningen i fregatten består af MTU 8000 dieselmotorer med Caterpillar som hjælpemaskineri til at producere elektricitet. Derudover er skibet udstyret med avancerede kølesystemer, vandproduktion, spildevandsanlæg m.m.

Du vil indgå som en del af Teknisk division, som har til opgave at reparere og vedligeholde alle mekaniske og elektriske systemer. Du vil blive hovedansvarlig for dele af det tekniske udstyr, herunder reparation, vedligehold og rengøring af dette udstyr. Derudover vil du blive uddannet til at gå vagt i havn og til søs i maskinkontrolrummet.
Du vil som ny maskingast skulle gennemgå et uddannelses-/udtjekningsforløb med henblik på at kunne gå maskinvagt i sø og havn. Ud over uddannelsesforløbet ombord vil du løbende skulle deltage i videreuddannelse og kurser med henblik på kompetenceudvikling.

Vi kan tilbyde et alsidigt job, med mulighed for udvikling, herunder et uddannelsesforløb med kurser både i ind- og udland, som tager udgangspunkt i dine konkrete kompetencer og egne ønsker. Det betyder selvfølgelig også, at der må påregnes rejseaktivitet ud over den sejlende tjeneste. Et eksempel på dette, er MTU kursus i Tyskland. Derudover kan der for en maskingast også være mulighed for at få opgaver i forbindelse med gummibådssejlads eller uddannelse som skibsdykker.


Om dig


Du har en erhvervsuddannelse som er afsluttet med et svendebrev inden for fagretningen som f.eks.:
Elektriker,
Kølemontør,
Automatikteknikker eller
Automationsteknikker
… Eller andet el-teknisk svendebrev

Vi søger en energisk og effektiv medarbejder, som er klar til at give en ekstra hånd, når der er travlt og som med åbent sind, kan indgå i en ungt og omskifteligt miljø i en til tider hektisk hverdag med mange bolde i luften. Du skal kunne arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i et team.

For at komme i betragtning til stillingen skal du kunne gennemføre Søværnets Basisuddannelse (SBU – Værnepligt). Hvis du allerede har gennemført en basisuddannelse fra et af de andre værn (Hæren, Flyvevåbnet, Beredskabsstyrelsen eller Cyber) skal du gennemgå et kort omskolingsforløb. Med baggrund i en helbredsundersøgelse skal du desuden kunne vurderes egnet til international sejlads og til uddannelse som røgdykker. Ydermere stilles der krav til du kan sikkerhedsgodkendes, samt i øvrigt erklæres egnet til tjeneste som marinesoldat i international tjeneste.



Ansættelsesvilkår

Stillingen er en marinekonstabelstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Faglært tillæg er betinget af godkendt uddannelse mod fremvisning af gældende svendebrev eller uddannelsesbevis jf. gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested vil være i Korsør.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte vedligeholdelsesofficeren på fregatten PETER WILLEMOES, KL Jonas H. H. Olsen
på telefon 22 66 59 50 eller mail: 2E-WILM-VLO@fiin.dk.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Birgit Dyrholm ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 91 71 eller mail FPS-BDY@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er 6. oktober 2024 og samtaler forventes afholdt umiddelbart efter. Stillingen er til besættelse efter aftale.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Om 2. Eskadre (2 ESK)
2. Eskadre er den primære leverandør af Danmarks sømilitære kampevne. Eskadren løser opgaver i danske farvande, regionalt og globalt.
Opgaverne spænder bredt fra støtte til politiet, bidrag ved humanitære operationer, træning af samarbejdspartnere til indsættelse i krigsmæssige operationer.

2. Eskadre består af moderne højteknologiske luftforsvarsfregatter og antiubådsfregatter samt Subsurface & Seabed Warfare Division (SSW) der samordner Søværnets Dykkertjeneste og minerydningsenheden Mine Counter Measures Denmark, så Forsvarets undervandskapaciteter kan leveres koordineret og effektivt. 2. Eskadre arbejder kontinuerligt for at være en god og attraktiv arbejdsplads, og vores opgave som styrkeproducent er, at få det komplekse samspil mellem besætninger og en avanceret teknologi til at yde optimalt for at kunne løse Søværnets opgave: At sikre Danmarks interesser fra havet – med magt om nødvendigt.


INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Slagelse Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flådestation Korsør, Sylowsvej , 4220 Korsør

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 06-10-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6109216

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet