Indvielser på Solens Plads i Korsør

Profilbillede
dato

Lørdag eftermiddag (28/8) i efterårets grålige våde tegn:

Der var kun mødt et begrænset antal tilskuere frem til indvielsen af gavlmaleriet og skulpturen, der viser noget om jorden. Et enkelt telt med velsmagende kager, vand, vin og øl havde rimelig travlt. En ældre mand i rød vindjakke læste op af et manuskript, hvor der stod noget om Stig Hansens fond, der havde betalt de to nyskabelser, som har kostet op mod en million kroner!

Maleriet blev rost - og maleren selv, der hedder Frederik, holdt en lille naturlig improviseret tale - og han var glad for, at Korsør havde tage pænt imod hans forslag, som viser noget om Korsørs historie, og som domineres af en stor (Korsør?)svane!

Men det pynter gevaldigt i midtbyen, der trænger til mange flere opfriskninger, som der har været peget på i adskillige år efterhånden, inkl. flere gavlmalerier!

Foto: Gavlmaleriet

Skulpturen er unik, idet man kan lære noget om jorden og andre planeter og andet godt rundt om solen. Den indeholder mange informationer, og man savner oprigtig talt en oplysningstavle, der overskueligt fortæller om, hvad skulpturen fortæller, men den er så absolut et stort plus for denne byplads, der givet stadig ikke er fuldt indrettet!

Musicalforeningen Storebælt underholdt med sange fra musicallen ”Vi maler byen rød.” Der var kun 6-8 medvirkende på den lille scene … og ja, det kræver gode sangstemmer og øvelser på øvelser at optræde med de gode grandprix-evergreens.

De havde da også medtaget årets danske grandprix-vinder ”Lad os øve os på hinanden” … og øvelse gør jo mester - siges det! Men sangerne gjorde deres til, at den grå august lørdag fik mere liv midt i det mere officielle.

Foto: Musicalforening Storebælt

Kilde: Redaktionen