STABSOFFICER I SVK FØRINGSSTAB, Korsør

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du mod på at opbygge og udvikle den deployerbare føringskapacitet i Søværnet og deltage i øvelser og indsættelser til søs? Bliver du drevet af at skabe nye idéer, som kan bliver omsat til virkelighed? Mener du, det inspirerende at arbejde i et miljø, hvor fleksibilitet og vekslende arbejdstempo er en del af kulturen? Ser du det som attraktivt at dine arbejdsdage og opgaver er meget varierende? Så bør du søge en stilling i Søværnskommandoens Føringsstab

Om os

Søværnskommandoens Føringsstab er et nyt tjenestested. Det er derfor vigtigt, at du vil være med til at opbygge et tjenestested med en stærk taktisk/operativ sømilitær kultur, hvor professionalisme, kritisk tænkning, mod og kreativitet er styrende. Fremtiden for Føringsstaben vil bestå af komplekse og udfordrende opgaver, som kun kan håndteres succesfuldt gennem et tæt samarbejde i staben. Samtidig skal det være sjovt og motiverende at arbejde i Føringsstaben. Det skal bl.a. sikres igennem en stærk kultur, godt kammeratskab og en sund korpsånd, der værner om Søværnets traditioner og hvor vi også har fokus på de familiære behov, som er afgørende for succes i tjenesten.

I løbet af 2023 skal der besættes op til 20 stillinger, hvorved Føringsstaben opnår den tiltænkte bemanding. Ydermere skal hele staben styrkeproduceres gennem koncentreret uddannelse og træning. Føringsstaben har senest været formeret som Danish Task Group under BALTOPS 23 og herunder fungeret som CTG (Commander Task Group) for en stor NATO flådestyrke.

Føringsstaben er primært oprettet med det formål at føre kommando over en flådestyrke. Det inkluderer en lang række opgaver, der skal løses for at styrken kan fungere effektivt.
Søværnskommandoens Føringsstab er direkte underlagt Søværnskommandoens øverste ledelse, hvori der i tilfælde af en deployering udpeges en styrkechef. Som udgangspunkt er vi en sejlende stab, hvilket betyder, at vi opererer fra et designeret flagskib – dansk eller udenlandsk. Når vi ikke er deployeret er stabschefen i Føringsstaben den stedlige chef og vi har primært kontorer i Korsør. Dagligdagens arbejde kan ofte løses fra hjemmet, men du skal også påregne, at der vil være en del møde- og rejseaktivitet i ind- og udland.

Når vi ikke er indsat i operationer gør vi klar til indsættelse. Det betyder planlægning, tilrettelæggelse og gennemførelse af øvelser, træning og uddannelse, så vi 1. januar 2025 er Fully Operational Capable (FOC) og på 30 dages varsel.


Om stillingen

I stillingen indgår du i en sektion (Branch), som varetager opgaver inden for hovedområdet ”Support”. Sektionens opgaver spænder vidt, men det primære ansvar i stillingen er at være centreret om NCAGS/AWNIS og CIMIC i det maritime miljø.

Du bliver sammen med Branch Chief Support ansvarlig for linket mellem flådestyrker og den civile skibstrafik samt formidlingen af de forhold, der gør sig gældende for samspillet imellem de to, så styrkechefen har det bedst mulige udgangspunkt at træffe beslutninger ud fra.

Der vil i stillingen være en høj grad af samspil til Søværnets Reserve, hvor der er dedikerede personer med en stor grad af faglig viden på området. Reservepersonellet bliver ledet af en reserveofficer, og i det daglige vil samarbejdet med ham være naturligt.

Til søs vil du enten indgå som en del af staben, hvor du vil være bindeleddet til NCAGS/AWNIS i land, herunder Martime Allied Command og dens udsendte detachementer, eller være indsat på land med er direkte forbindelse til staben til søs.

Sektionen består i alt af en officerer og tre befalingsmænd samt en sektionschef (Branch Chief Support). Derudover har sektionen tilknyttet en række reserveofficerer inden for området NCAGS/AWNIS.

Vi tilbyder
• En professionel sømilitær arbejdsplads, hvor du har mulighed for at udvikle dig.
• En fleksibel arbejdsplads, hvor du kan skabe din egen hverdag.
• Et kammeratligt arbejdsmiljø, der værdsætter hinandens kompetencer.
• Deployeringer på øvelser og operationer.

Du vil få fast tjenestested i Korsør eller i Karup alt efter dine geografiske behov, og Føringsstabens hovedkvarter er på Flådestation Korsør.


Om dig

Du er kaptajnløjtnant af enten taktisk eller teknisk retning og har erfaring fra sejlende tjeneste. Erfaring med anden stabstjeneste samt en samarbejdsrelationen til Søværnets Reserve eller Hjemmeværnet vil blive set som en fordel, men ikke et krav.

Den rette personlige profil er foretrukken i forhold til faglige kompetencer indenfor NCAGS/AWNIS, og det er vigtigt at du har de rette samarbejdsrelationer, kan opbygge netværk i både indland og udland, kan levere gode stabsprodukter og har et udpræget planlægningsgen. Det er vigtigt, at du kan begå dig både skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk og har gå-på-mod i forhold til en evt. ny opgave for dig som officer. Du har et ønske om at bidrage til føringen af flådestyrker til søs og derigennem være med til at repræsentere Søværnet både nationalt og internationalt samt skabe nye muligheder for Søværnets opgaveløsning på logistik- og administrationsområdet.

Det er vigtigt at fremhæve, at din tjenesteerfaring som officer er anset som et parameter, der vil blive vægtet højt sammen med dine kompetencer inden for relationsområdet. Det er mindre vigtigt, at du har erfaring med NCAGS/AWNIS på forhånd – det skal vi nok sørge for, du får.

Du er egnet til INTOPS, har gyldigt blåt bevis og en gyldig træningstilstandsprøve (FFT).

Endvidere bør du og din familie være afklaret med, at stillingen periodevis indebærer høj arbejdsbelastning og fravær fra hjemmet.


Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 4, som omfatter kaptajner og kaptajnløjtnanter. Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte:Branch Chief SupportOrlogskaptajn Claus Brink
Telefon: 7285 3013Mail: FKO-SV-F-SUP@mil.dk eller Stabschef orlogskaptajn Johannes Kidmose Telefon: 2494 7255 Mail: FKO-SV-F-COS@mil.dk

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesforhold, kan du kontakte HR Konsulent, kaptajnløjtnant Henrik Wenzell, ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på tlf. 32 66 55 16.

Ansøgningsfristen er den 24. juli 2023. Jobsamtaler forventes afholdt umiddelbart herefter med henblik på besættelse af stillingen 1. oktober 2023.

Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

"OM SØVÆRNSKOMMANDOEN - Søværnskommandoen består af Kapacitetsdivisionen, Planlægnings- og Operationsdivisionen, Uddannelses- og Træningsdivisionen, samt en ledelsessektion. Derudover er Søværnets fire uddannelsescentre og Søværnets Center for Administration underlagt kommandoen.
Søværnskommandoen er ansvarlig for styrkeproduktion inden for det sømilitære område, herunder for at styrkeproducere og opstille sømilitære enheder inklusive Søværnets Nationale Maritime Operationscenter, samt for at støtte underliggende myndigheders opgaveløsning.
"

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Slagelse Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flådestation Korsør, Sylowsvej 8, 4220 Korsør

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 24-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=184095&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5858722

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet