Fornyelser i Alhøj-kvarteret

Profilbillede
dato

Sidste år var man så heldig, at kommunen renoverede både Udsigtsstien og Skovvejsstien mellem Skovvejen og Lilleskovvej ved at fjerne de slidte fliser med en god asfaltbelægning. I disse dage er man i gang med den samme praktiske operation på Alhøjstien langs kolonihaverne og på fortovet på Alhøjvej ned til Alhøjstrandens p-plads.

Det er prisværdigt med denne istandsættelse, da fliserne har ligget mere eller mindre hulter til butler med revner og andre ødelæggelser i mange år, som har gjort det vanskeligt især for handicappede at færdes der. 

Man kan så også kun håbe, at p-pladsen får en nutidig og holdbar belægning. Det ser jo ikke godt ud med diverse huller og andet roderi på denne meget brugte plads. 

Ligeledes fortsatte kommunen sidste år med at lægge stenmel på strandstien som går fra Ceres P-pladsen til Søskærsmosen. Denne strækning kan nu forceres af handicappede også. 

Måske kunne kommunen indtænke højvandssikring på en del af strækningen ved at bygge et dige i stedet for den lave sti, hvor der flere steder står vand efter regnvejr, fordi det ikke kan trække ud til siderne på grund af de højre kanter langs den nyrenoverede sti. Stien kan så anlægges på selve diget i vel en meters højde.

Endvidere savner vi brugere - og handicappede - at de vigtigste skovstier i Lystskoven også får en god stenmelsbelægning, så de lettere kan forceres, uden at man skal være bange for at skvatte over rødder og sten m.v.

Kilde: Redaktionen