Bliv en taktisk leder på fregatten NIELS JUEL og få direkte indflydelse på Søværnets operative opgaver

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du officer af taktisk linje og har gode evner inden for taktik, planlægning og ledelse?
Er du interesseret i at få direkte indflydelse inden for såvel planlægning samt udførelse af Søværnets operative opgaver?
Så søg stillingen som taktisk officer overflade på fregatten NIELS JUEL.

Om os

Fregatten NIELS JUEL tilhører 2. Eskadre, der opstiller enheder til internationale maritime operationer i verdens brændpunkter – fra humanitær bistand til krigsoperationer. Skibet er én af tre fregatter af IVER HUITFELDT-klassen, som er Søværnets største og primære kampenheder. Fregatterne er højteknologiske skibe, der kan løse en bred vifte af sømilitære opgaver – nationalt såvel som internationalt.

NIELS JUEL har i 2023 deltaget i NATOs stående flådestyrker i både Nordatlanten og i Middelhavet, og været på højt beredskab.

I 2024 er NIELS JUEL fortsat på højt beredskab. Det betyder at NIELS JUEL er blandt de første redskaber, politikere og beslutningstagere tager op af skuffen, når der er behov for en maritim kampenhed. Vi forventer at skulle løse internationale opgaver, herunder en indsættelse i NATOs stående flådestyrke i primært Nordeuropa.

På NIELS JUEL agerer vi efter søheltens gamle motto: ”Nec Temere – Nec Timide”, som bedst kan oversættes med ”Hverken ubesindig eller frygtsom”. Vi insisterer på at have et godt arbejdsmiljø med fokus på gensidig respekt, korpsånd og tryghed med det formål at skabe en slagkraftig og indsættelsesparat enhed med et fagligt niveau blandt de bedste.

Vi har mellem 125 og 150 sejldage om året, uden for basehavnen i Korsør, hvor vi gennemfører operationer og øvelser i danske og internationale farvande. Sejladsen bliver typisk fordelt i perioder fra 10-20 dage på øvelser og op til to-tre måneders sejlads i NIELS JUELs beredskabsperioder.

Vi lægger vægt på fleksible rammer under ansvar, inden for de muligheder som Forsvarets fokus på tilpasning af opgaver og organisation giver.

Om stillingen

Stillingen som Taktisk officer overflade (TAO-O) er meget alsidig og indeholder alle aspekter af officersvirket.

Stillingen er todelt i forhold til opgaver til søs samt opgaver, når skibet ligger i havn. Fælles for begge dele er, at du skal arbejde tæt sammen med skibets operationsofficer samt NIELS JUEL´s tre andre TAO´er.

Til søs er du sammen med resten af TAO-teamet ansvarlig for at planlægge og føre den taktiske indsættelse af fregatten.

Som TAO-O vil du indgå i skibets Sea Combat sektion, som varetager forsvaret af NIELS JUEL, samt den styrke som NIELS JUEL evt. sejler sammen med, mod trusler fra overfladen og under vandet. Heri bliver din rolle primært at beskæftige dig med trusler fra overfladen.
I KLART SKIB vil du sidde som chefens og operationsofficerens primære ekspert og rådgiver inden for overfladekrigsførelse. Det betyder, at du får en god indsigt i kampens taktikker og regler, og du får rig mulighed for at udvikle din forståelse af samme.
Jobbet stiller store krav til din viden om taktik og din evne til at kunne tænke klart og agere rationelt i pressede situationer.

I havn vil du få tildelt såvel planlægningsopgaver samt almen sagsbehandling. Du er ansvarlig for at varetage sagsbehandling, som omhandler alt hvad der har med overfladekrigsførelse at gøre. Du vil ligeledes skulle indgå i vagttørnen som vagthavende officer, hvorfor vagtdage kan forventes.

Om dig

Du er uddannet taktisk officer i Søværnet og har gennemført (eller er i gang med at gennemføre) Taktisk Officerskursus (TOK). Du har erfaringer fra national og international sejlads og operationer – gerne på fregatter. Det er en fordel hvis du allerede har erfaring som taktisk officer på en fregat.

Du besidder stærke analytiske evner og er god i skriftlig kommunikation. Du går op i at levere høj kvalitet i dit arbejde, har lysten til at udvikle dig selv og har forståelse for taktisk sagsbehandling.

Du er samarbejdsorienteret, struktureret og fleksibel. Du er klar på at arbejde i et miljø, hvor tingene kan ændre sig med kort varsel. Du har solide lederegenskaber, som du aktivt kan anvende til at motivere medarbejderne, skabe forståelse for opgaven og få alle til at trække i samme retning.

Såvel premierløjtnanter som kaptajnløjtnanter opfordres til at søge stillingen. Såfremt du er premierløjtnant vil du kunne ansættes på en uddannelsesaftale med henblik på udnævnelse til kaptajnløjtnant.

Du er bedømt egnet til INTOPS, kan sikkerhedsgodkendes, bestå forsvarets træningstilstandsprøve og opretholde blåt bevis.

Du og din familie er afklaret med, at stillingen indebærer periodevis høj arbejdsbelastning og fravær fra hjemmet.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 4, som omfatter kaptajner/kaptajnløjtnanter.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.

Hvis du er premierløjtnant og ikke har gennemført Føringskursus/VUK eller anden relevant uddannelse på tilsvarende niveau, vil der være mulighed for at indgå en uddannelsesaftale. Aflønning i stillingen vil i så fald ske efter reglerne om midlertidig funktion i højere stilling. Udnævnelse og overgang til varig ansættelse som kaptajn/kaptajnløjtnant kan finde sted, når uddannelseskravet er opfyldt og ved styrelseschefens godkendelse.

Som ansat på Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

KONTAKT OG ANSØGNING
Du er meget velkommen til at høre mere om stillingen hos OPO, KL Mads Bjerregaard Mikkelsen, 2e-niju-opo@mil.dk/30169445. Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent Britt Holde på telefon 728 19143.

Ansøgningsfristen er den 1. august 2024 og vi forventer at holde samtaler den 6. august 2024.

Stillingen ønskes besat pr. 1. oktober 2024 eller efter aftale.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale. FOKUS og referencer kan medsendes, men er ikke et krav.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Om 2. ESSKADRE (2 ESK)
2. Eskadre er den primære leverandør af Danmarks sømilitære kampevne. Eskadren løser opgaver i danske farvande, regionalt og globalt.
Opgaverne spænder bredt fra støtte til politiet, bidrag ved humanitære operationer, træning af samarbejdspartnere til indsættelse i krigsmæssige operationer.

2. Eskadre består af moderne højteknologiske luftforsvarsfregatter og antiubådsfregatter samt Subsurface & Seabed Warfare Division (SSW) der samordner Søværnets Dykkertjeneste og minerydningsenheden Mine Counter Measures Denmark, så Forsvarets undervandskapaciteter kan leveres koordineret og effektivt. 2. Eskadre arbejder kontinuerligt for at være en god og attraktiv arbejdsplads, og vores opgave som styrkeproducent er, at få det komplekse samspil mellem besætninger og en avanceret teknologi til at yde optimalt for at kunne løse Søværnets opgave: At sikre Danmarks interesser fra havet – med magt om nødvendigt.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Slagelse Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Flådestation Korsør, Sylowsvej , 4220 Korsør

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6080996

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet