Nu begynder ombygning af uheldsramt kryds

Den nye svingbane vil øge sikkerheden for de trafikanter, der holder og venter på at kunne svinge til venstre ad Slagstrupvej. (Foto: Vejdirektoratet)
dato

Vejdirektoratet begynder tirsdag den 21. maj arbejdet med at ombygge T-krydset på Kalundborgvej ved Slagstrupvej nord for Slagelse, hvor der flere gange er sket trafikuheld. Ombygningen kommer til at gøre krydset mere sikkert for alle trafikanter.

T-krydset mellem Kalundborgvej og Slagstrupvej nord for Slagelse er plaget af trafikulykker – senest mandag den 13. maj, hvor en lastbil væltede tæt på krydset. Typisk sker ulykkerne dog ved, at venstresvingende bilister bliver påkørt bagfra, mens de holder på Kalundborgvej og venter på at svinge til venstre ad Slagstrupvej.

Derfor blev der som en del af Infrastrukturplan 2035 afsat penge til at udvide krydset med en venstresvingsbane på Kalundborgvej. Når de venstresvingende bilister får deres egen svingbane, mindskes risikoen nemlig for, at de bliver ramt bagfra, mens de venter på den modkørende trafik.

Siden da har Vejdirektoratet arbejdet med undersøgelser af området og planlægning af projektet, og tirsdag den 21. maj begynder arbejdet med at ombygge krydset. Det fortæller projektleder Ditte Bøgh Asaa fra Vejdirektoratet:

”Ombygningen kommer til at have stor betydning for trafiksikkerheden, og den har også været et stort ønske blandt områdets beboere. Derfor er vi rigtig glade for, vi nu er nået så langt i vores arbejde, at vi kan komme i gang med selve ombygningen af krydset og få gjort det mere sikkert at færdes i,” siger hun.

Helle skal øge sikkerheden for bløde trafikanter
Som en del af ombygningen bliver der desuden etableret en helle midt på Kalundborgvej, hvor cyklister og fodgængere kan stoppe op mellem de to vejbaner. Det gør det mere sikkert for de bløde trafikanter at krydse vejen.

Desuden er det nødvendigt at flytte cykelstien langs det stykke af Kalundborgvej, hvor vejen skal udvides for at gøre plads til den nye svingbane.

Det er netop flytningen af cykelstien samt omlægning af grøften og kabler under jorden, som Vejdirektoratets entreprenør vil tage fat på som det første. Alt dette arbejde kan udføres uden for vejbanerne og kommer derfor ikke til at påvirke trafikken.

Først i august og september rykker arbejdet ud på vejen, og her må trafikanter forvente forsinkelser på strækningen, mens arbejdet står på.

Kilde: Vejdirektoratet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.