Ung lokalpolitikers initiativ gav pote: Lynteststeder til Skælskør og Korsør

Kilde: Slagelse Kommune
Profilbillede
Karoline Andersen

Efter at byrådsmedlem Christopher Trung (V) startede en underskriftsindsamling mod lukningen af lyntestcentret i Slagelse Kommune, har Region Sjælland besluttet at der skal åbnes to nye lynteststeder i Skælskør og i Korsør, så der maksimalt er 20 km til det nærmeste lyntestcenter, uanset hvor du bor i kommunen. Samtidig bevares PCR-testcentret i Slagelse. 

"Det her er et skridt fremad og godt nyt. Tak til de mange der bakkede op om underskriftsindsamlingen, og tak til mine kære partikollegaer, der har været med til at sætte fokus på det her." siger initiativtager og byrådsmedlem Christopher Trung (V), med henvisning til regionsrådsmedlem Anders Koefoed (V), folketingsmedlem Stén Knuth (V) og byrådsmedlem i Holbæk Kommune, Camilla Hove Lund (V). 

Det unge byrådsmedlem havde oprindeligt regnet med at der allerede var en underskriftsindsamling i gang, men kunne ikke finde frem til en. Derfor startede han den selv den 30. januar. Allerede dagen efter var der samlet mere end 100 underskrifter ind, som blev afleveret som foreløbige til Region Sjælland. 

Den 2. februar kom der en ny testplan fra Region Sjælland, hvor der var sat to nye lynteststeder på det regionale landkort: Nemlig i Korsør og Skælskør. På den måde vil der maksimalt være 20 km til det nærmeste lyntestcenter, sammen med de mobile lyntestenheder i Slagelse-området. Derudover der også PCR-testcentret, som bevares i Slagelse. 

Initiativtager: Et skridt på vejen
"Jeg havde selvfølgelig ønsket at der også var et lyntestcenter i Slagelse. Men det her er et skridt på vejen." sger Christopher Trung, der sender en tak til alle der har været med til at sætte fokus på sagen.

Fra den 1. februar overtog SOS International(SOS) opgaven fra Falck med at tilbyde lyntest, også kendt som kviktest eller antigentest. Region Sjælland vil råde over 14.000 daglige kviktest, som vil supplere de 15.000 daglige PCR-test. Den samlede udvidede testkapacitet skal tilrettelægges, så der opnås optimal smittekontrol også ved en gradvis åbning af samfundet, og i takt med at vaccineprogrammet udrulles. Region Sjælland skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og dermed vil indsatsen løbende blive tilpasset.   

Flere artikler